+-86 18761016003

Единствен вентил за контрабаланс

Ти си тука : Почетна >Производ >Хидрауличен вентил за контрабаланс >Единствен вентил за контрабаланс

Производи

  • /img/single_overcenter_valves.jpg

Единечни вентили за надцентрирање

  • Опис
  • Параметри и карактер
  • Пребарување

Употреба и работа

These valves are used to control actuator's movements and blockin one direction in order to have a under control descent of a load;load's weight doesn't carry it away, as the valve prevents any cavitations of the actuator.

апликации

Connect V1 and V2 to the pressure flow, C1 to the free flow side of the actuatorand C2 to the actuator's side you want the flow to be blocked. In-line mounting. 

Pарамери и карактер

Материјали и карактеристики

Body: Zinc-plated steel

Internal parts: hardened and ground steel

Печати: стандард BUNA N

Tightness: minor leakage

Стандардна поставка bar 320bar

Поставувањето на вентилот мора да биде најмалку 1,3 пати повеќе од притисокот во оптоварувањето, за да може вентилот да се затвори дури и кога е подложен на максимален притисок на оптоварување.

Iкваки
  

СИГНЕТЕ И ЗАШТИТЕ!Ексклузивни понуди за е-пошта и специјални попусти со ограничен временски период

Кошничка за испитување