+-86 18761016003

Серија GPM2

Ти си тука : Почетна >Производ >Хидраулични пумпи за пренос >Серија GPM2

Производи

  • /img/gpm2fc004gk205-hydraulic-gear-pumps.jpg
  • /upfile/2020/05/26/20200526130234_532.jpg
  • /upfile/2020/05/26/20200526130257_123.jpg
  • /upfile/2020/05/26/20200526130311_645.jpg

GPM2FC004GK205 Хидраулични пумпи за запчаници

  • Опис
  • Параметри и карактер
  • нашите услуги
  • Пребарување

ОСНОВЕН ДИЗАЈН

Надворешни пумпи за запчаници се најпопуларните пумпи што се користат во современите хидраулични системи.

Нивните карактеристики се разноврсност, сила и долг корисен век на траење.

Едноставната конструкција обезбедува ограничени трошоци за набавка и сервисирање. Благодарение на основните концепти, заедно со постојано подобрувањето на дизајнот и карактеристиките на производот, засновано на истражување засновано на долгогодишно искуство, точност при избор на материјал, процес на производство проследено со многу детали и тестови за масовно произведени делови, нашите пумпи за запчаници достигнаа врв стандарди за квалитет.

Поради оваа причина, нашите производи можат да работат под тешки работни услови и да пренесуваат голема хидраулична моќност. Понатаму, SJ-TECHNOLOGY пумпите за преноси имаат добра хидраулична, механичка и волуметриска ефикасност, лост со низок шум и, последно, но не и најмалку важно, компактни димензии.

Пумпите за пренос на SJ Technology дополнително развија своја палета производи со нова серија пумпи со име GPM каде групите со имиња 1P, 1A, GPM0.0, GPM1.0, GPM2.0, GPM2.6, GPM3.0 се соодветни за најразлични апликации и во индустриската, во мобилната, во морската и во воздушната индустрија.

Општо земено, овие опрема за пумпи, обично се состојат од пар на запчаници поддржан од две алуминиумски грмушки, каросерија, прирабница за прицврстување и навлака. Вратилото на управувачката опрема што излегува надвор од прирабницата, монтира прстен за заптивка со две усни (внатрешната усна е заптивка, а надворешната е заптивка за прашина). Еластичен прстен за прицврстување го обезбедува прстенот на место. Телото на пумпата е изработено од специјална отпорна на алуминиумска легура добиена преку процес на истиснување, додека прирабницата и капакот се направени од сфероидно леано железо, со цел да се обезбеди минимизирана деформација дури и кога се подложени на висок притисок, било да е тоа континуирано или наизменично или врвен притисок.

Запчаниците се изработени од специјален челик. Нивниот процес на производство е фино и фино завршен така што имаат висок степен на површина обезбедуваат ниски рачки на пулсирање и лостови на низок шум за време на работата на пумпата.

Мешунките се изработени од специјална легура на алуминиум со ниско триење и отпорна на hi и се произведени од леано леење. Покрај тоа, тие се опремени со лежишта со антифриксија ДУ.

Посебните зони на компензација на чаури, изолирани со специјални преформирани заптивки со прстен против истиснување, овозможуваат целосно слободно аксијално и радијално движење до грмушките, што е пропорционално на работниот притисок на пумпата. На овој начин, внатрешното капе е драматично намалено, со што се обезбедуваат многу добри перформанси на пумпата (и во однос на волуменот и воопшто) и правилно подмачкување на подвижните делови на пумпата.

Pарамери и карактер

“D” and “d” ports are machined in compliance with thread port with O-ring seal in truncated housing SAE J1926/1 (ISO J1926-1).

модел

型号

Поместување

Проток во 1500 вртежи во минута

Притисок

((Бар

Забрза

((R / min

ДИМЕНЗИИ 尺寸 (mm

排量

(Cm³ / rev

Оценето

额定

Врв

највисок

Оценето

额定

Max

највисок

Мин

最低

L1

L

d

D

GPM2FC004GK205

4

6.0

200

280

2000

4000

800

40

86

7/8-14UNF

1 1/16-12UNF

GPM2FC006GK205

6

9.0

200

280

2000

4000

600

41.5

89

7/8-14UNF

1 1/16-12UNF

GPM2FC008GK205

8

12

200

280

2000

4000

600

43

92

7/8-14UNF

1 1/16-12UNF

GPM2FC0010GK205

10

15

200

280

2000

3500

500

44.8

95.5

7/8-14UNF

1 1/16-12UNF

GPM2FC011GK205

11

16.5

200

280

2000

3000

500

45.5

97

7/8-14UNF

1 1/16-12UNF

GPM2FC012GK205

12

18

200

280

2000

3000

500

46.5

99

7/8-14UNF

1 1/16-12UNF

GPM2FC014GK205

14

21

200

260

2000

4000

500

48

102

7/8-14UNF

1 1/16-12UNF

GPM2FC016GK205

16

24

200

260

2000

4000

500

49.8

105.5

7/8-14UNF

1 1/16-12UNF

GPM2FC018GK205

18

27

200

260

2000

3600

400

51.5

109

7/8-14UNF

1 1/16-12UNF

GPM2FC020GK205

20

30

200

230

2000

3200

400

53

112

7/8-14UNF

1 1/16-12UNF

GPM2FC022GK205

22

33

200

230

2000

3000

400

54.8

115.5

7/8-14UNF

1 1/16-12UNF

GPM2FC025GK205

25

37.5

200

210

2000

3000

400

57

120

7/8-14UNF

1 1/16-12UNF

GPM2FC026GK205

26

39

180

200

2000

2500

400

58

122

7/8-14UNF

1 1/16-12UNF

GPM2FC028GK205

28

42

180

200

1500

2500

400

59.5

125

7/8-14UNF

1 1/16-12UNF

GPM2FC030GK205

30

45

150

180

1500

2500

400

61.3

128.5

7/8-14UNF

1 5/16-12UNF

Oур услуги

IБЕЛЕШКИ ЗА НОСТАЕ  

Пред да го стартувате системот на континуирана основа, предлагаме да донесете неколку едноставни мерки на претпазливост:

Проверете дали насоката на вртење на пумпата е во согласност со оној на погонското вратило.

Проверете за правилно порамнување на вратилото на пумпата и вратилото на моторот: потребно е врската да не вклучува аксијални или радијални оптоварувања.

Заштитете ја заптивката на погонското вратило за време на боењето на пумпата. Проверете дали површината за контакт помеѓу прстенот на заптивката и вратилото е чиста: прашината може да предизвика побрзо абење и истекување.

Отстранете ја целата нечистотија, чипс и сите странски тела од прирабниците што ги поврзуваат приклучоците за влез и испорака.

Осигурете се дека цевките за внесување и враќање на цевките се секогаш под рачката на течноста и што е можно подалеку едни од други.

Инсталирајте ја пумпата под главата, ако е можно.

Наполнете ја пумпата со течност и свртете ја рачно.

Исклучете го одводот на пумпата за време на стартувањето за да испушти воздух од колото.

На првото стартување, поставете ги вентилите за ограничување на притисокот на мин. можна вредност.

Избегнувајте помала брзина на вртење од мин. дозволено со притисок поголем од континуиран макс. притисок.

Не стартувајте го системот на ниски температури во услови на оптоварување или по долги запирања (секогаш избегнувајте или ограничувајте го товарот за подолг век на траење на пумпата).

Започнете го системот неколку минути и вклучете ги сите компоненти; испушти воздух од колото за да се провери неговото правилно полнење.

Проверете ја рачката на течноста во резервоарот откако ќе ги вчитате сите компоненти.

На крај, постепено зголемувајте го притисокот, континуирано проверувајте ја температурата на течноста и подвижните делови, проверувајте ја брзината на вртење додека не ги достигнете поставените работни вредности што треба да бидат во границите наведени во овој каталог.

 

 

Хидрауличен флуид  

Користете специфични хидраулични течности базирани на минерално масло кои имаат добри својства против абење, анти-пенење, антиоксиданс, анти-корозија и подмачкување. Течностите исто така треба да бидат во согласност со стандардите DIN51525 и VDMA 24317 и да поминат низ 11th фаза на тест FZG.

За стандардните модели, температурата на течноста не треба да биде помеѓу -10 ℃ и + 80

 

Опсезите на течност на кинематска вискозност се следниве:

Дозволена вредност

6÷500 cSt

Препорачана вредност

10 ÷100 cSt

Вредноста е дозволена при стартување

<2000 cSt

Iкваки
  

СИГНЕТЕ И ЗАШТИТЕ!Ексклузивни понуди за е-пошта и специјални попусти со ограничен временски период

Кошничка за испитување