+-86 18761016003

Серија GPM2

Ти си тука : Почетна >Производ >Хидраулични пумпи за пренос >Серија GPM2

Производи

  • /img/gpm2fc004b01- Hydraulic-gear-pumps-66.jpg
  • /upfile/2020/05/26/20200526131314_695.jpg
  • /upfile/2020/05/26/20200526131329_619.jpg
  • /upfile/2020/05/26/20200526131343_967.jpg

GPM2FC004FT06 Хидраулични пумпи за запчаници

  • Опис
  • Параметри и карактер
  • нашите услуги
  • Пребарување

ОСНОВЕН ДИЗАЈН

Надворешни пумпи за запчаници се најпопуларните пумпи што се користат во современите хидраулични системи.

Нивните карактеристики се разноврсност, сила и долг корисен век на траење.

Едноставната конструкција обезбедува ограничени трошоци за набавка и сервисирање. Благодарение на основните концепти, заедно со постојано подобрувањето на дизајнот и карактеристиките на производот, засновано на истражување засновано на долгогодишно искуство, точност при избор на материјал, процес на производство проследено со многу детали и тестови за масовно произведени делови, нашите пумпи за запчаници достигнаа врв стандарди за квалитет.

Поради оваа причина, нашите производи можат да работат под тешки работни услови и да пренесуваат голема хидраулична моќност. Понатаму, SJ-TECHNOLOGY пумпите за преноси имаат добра хидраулична, механичка и волуметриска ефикасност, лост со низок шум и, последно, но не и најмалку важно, компактни димензии.

Пумпите за пренос на SJ Technology дополнително развија своја палета производи со нова серија пумпи со име GPM каде групите со имиња 1P, 1A, GPM0.0, GPM1.0, GPM2.0, GPM2.6, GPM3.0 се соодветни за најразлични апликации и во индустриската, во мобилната, во морската и во воздушната индустрија.

Општо земено, овие опрема за пумпи, обично се состојат од пар на запчаници поддржан од две алуминиумски грмушки, каросерија, прирабница за прицврстување и навлака. Вратилото на управувачката опрема што излегува надвор од прирабницата, монтира прстен за заптивка со две усни (внатрешната усна е заптивка, а надворешната е заптивка за прашина). Еластичен прстен за прицврстување го обезбедува прстенот на место. Телото на пумпата е изработено од специјална отпорна на алуминиумска легура добиена преку процес на истиснување, додека прирабницата и капакот се направени од сфероидно леано железо, со цел да се обезбеди минимизирана деформација дури и кога се подложени на висок притисок, било да е тоа континуирано или наизменично или врвен притисок.

Запчаниците се изработени од специјален челик. Нивниот процес на производство е фино и фино завршен така што имаат висок степен на површина обезбедуваат ниски рачки на пулсирање и лостови на низок шум за време на работата на пумпата.

Мешунките се изработени од специјална легура на алуминиум со ниско триење и отпорна на hi и се произведени од леано леење. Покрај тоа, тие се опремени со лежишта со антифриксија ДУ.

Посебните зони на компензација на чаури, изолирани со специјални преформирани заптивки со прстен против истиснување, овозможуваат целосно слободно аксијално и радијално движење до грмушките, што е пропорционално на работниот притисок на пумпата. На овој начин, внатрешното капе е драматично намалено, со што се обезбедуваат многу добри перформанси на пумпата (и во однос на волуменот и воопшто) и правилно подмачкување на подвижните делови на пумпата.

Pарамери и карактер

Длабочина на конец М6 13мм, длабочина на конец М8 17мм,

За монтирање на пумпата, n.4 M10 завртки, со подесување на клучот за вртежен момент фиксирано на 45 ~~ 50Nm.

Навртки за вратило M12x1.25, со поставување на клучот за вртежен момент фиксирано на 50Nm.

 

модел

型号

Поместување

Проток во 1500 вртежи во минута

Притисок

((Бар

Забрза

((R / min

ДИМЕНЗИИ 尺寸 (mm

排量

(Cm³ / rev

Оценето

额定

Врв

највисок

Оценето

额定

Max

највисок

Мин

最低

L1

L

D

GPM2FC004FT06

4.0

6.0

200

280

2000

4000

800

37.5

  83.5

15

GPM2FC006FT06

6

9.0

200

280

2000

4000

600

39

86.5

15

GPM2FC008FT06

8

12

200

280

2000

4000

600

40.5

89.5

15

GPM2FC010FT06

10

15

200

280

2000

3500

500

42.3

93

20

GPM2FC011FT06

11

16.5

200

280

2000

3000

500

43

94.5

20

GPM2FC012FT06

12

18

200

280

2000

3000

500

44

96.5

20

GPM2FC014FT06

14

21

200

260

2000

4000

500

45.5

99.5

20

GPM2FC016FT06

16

24

200

260

2000

4000

500

47.3

103

20

GPM2FC018FT06

18

27

200

260

2000

3600

400

49

106.5

20

GPM2FC020FT06

20

30

200

230

2000

3200

400

50.5

109.5

20

GPM2FC022FT06

22

33

200

230

2000

3000

400

52.3

113

20

GPM2FC025FT06

25

37.5

200

210

2000

3000

400

54.5

117.5

20

GPM2FC026FT06

26

39

180

200

2000

2500

400

55.5

119.5

20

GPM2FC028FT06

28

42

180

200

1500

2500

400

57

 122.5

20

GPM2FC030FT06

30

45

150

180

1500

2500

400

58.5

126

20

Oур услуги

IБЕЛЕШКИ ЗА НОСТАЕ  

Пред да го стартувате системот на континуирана основа, предлагаме да донесете неколку едноставни мерки на претпазливост:

Проверете дали насоката на вртење на пумпата е во согласност со оној на погонското вратило.

Проверете за правилно порамнување на вратилото на пумпата и вратилото на моторот: потребно е врската да не вклучува аксијални или радијални оптоварувања.

Заштитете ја заптивката на погонското вратило за време на боењето на пумпата. Проверете дали површината за контакт помеѓу прстенот на заптивката и вратилото е чиста: прашината може да предизвика побрзо абење и истекување.

Отстранете ја целата нечистотија, чипс и сите странски тела од прирабниците што ги поврзуваат приклучоците за влез и испорака.

Осигурете се дека цевките за внесување и враќање на цевките се секогаш под рачката на течноста и што е можно подалеку едни од други.

Инсталирајте ја пумпата под главата, ако е можно.

Наполнете ја пумпата со течност и свртете ја рачно.

Исклучете го одводот на пумпата за време на стартувањето за да испушти воздух од колото.

На првото стартување, поставете ги вентилите за ограничување на притисокот на мин. можна вредност.

Избегнувајте помала брзина на вртење од мин. дозволено со притисок поголем од континуиран макс. притисок.

Не стартувајте го системот на ниски температури во услови на оптоварување или по долги запирања (секогаш избегнувајте или ограничувајте го товарот за подолг век на траење на пумпата).

Започнете го системот неколку минути и вклучете ги сите компоненти; испушти воздух од колото за да се провери неговото правилно полнење.

Проверете ја рачката на течноста во резервоарот откако ќе ги вчитате сите компоненти.

На крај, постепено зголемувајте го притисокот, континуирано проверувајте ја температурата на течноста и подвижните делови, проверувајте ја брзината на вртење додека не ги достигнете поставените работни вредности што треба да бидат во границите наведени во овој каталог.

 

 

Хидрауличен флуид  

Користете специфични хидраулични течности базирани на минерално масло кои имаат добри својства против абење, анти-пенење, антиоксиданс, анти-корозија и подмачкување. Течностите исто така треба да бидат во согласност со стандардите DIN51525 и VDMA 24317 и да поминат низ 11th фаза на тест FZG.

За стандардните модели, температурата на течноста не треба да биде помеѓу -10 ℃ и + 80

 

Опсезите на течност на кинематска вискозност се следниве:

Дозволена вредност

6÷500 cSt

Препорачана вредност

10 ÷100 cSt

Вредноста е дозволена при стартување

<2000 cSt

Iкваки
  

СИГНЕТЕ И ЗАШТИТЕ!Ексклузивни понуди за е-пошта и специјални попусти со ограничен временски период

Кошничка за испитување