+-86 18761016003

Серија GPM1

Ти си тука : Почетна >Производ >Хидраулични пумпи за пренос >Серија GPM1

Производи

  • /img/gpm1-hydraulic-gear-pumps-.jpg
  • /upfile/2020/05/26/20200526123358_531.jpg
  • /upfile/2020/05/26/20200526123432_749.jpg
  • /upfile/2020/05/26/20200526123443_296.jpg
  • /upfile/2020/05/26/20200526123453_261.jpg

GPM1 хидраулични пумпи за пренос

  • Опис
  • Параметри и карактер
  • нашите услуги
  • Пребарување

 

ОСНОВЕН ДИЗАЈН

Надворешни пумпи за запчаници се најпопуларните пумпи што се користат во современите хидраулични системи.

Нивните карактеристики се разноврсност, сила и долг корисен век на траење.

Едноставната конструкција обезбедува ограничени трошоци за набавка и сервисирање. Благодарение на основните концепти, заедно со постојано подобрувањето на дизајнот и карактеристиките на производот, засновано на истражување засновано на долгогодишно искуство, точност при избор на материјал, процес на производство проследено со многу детали и тестови за масовно произведени делови, нашите пумпи за запчаници достигнаа врв стандарди за квалитет.

Поради оваа причина, нашите производи можат да работат под тешки работни услови и да пренесуваат голема хидраулична моќност. Понатаму, SJ-TECHNOLOGY пумпите за преноси имаат добра хидраулична, механичка и волуметриска ефикасност, лост со низок шум и, последно, но не и најмалку важно, компактни димензии.

Пумпите за пренос на SJ Technology дополнително развија своја палета производи со нова серија пумпи со име GPM каде групите со имиња 1P, 1A, GPM0.0, GPM1.0, GPM2.0, GPM2.6, GPM3.0 се соодветни за најразлични апликации и во индустриската, во мобилната, во морската и во воздушната индустрија.

Општо земено, овие опрема за пумпи, обично се состојат од пар на запчаници поддржан од две алуминиумски грмушки, каросерија, прирабница за прицврстување и навлака. Вратилото на управувачката опрема што излегува надвор од прирабницата, монтира прстен за заптивка со две усни (внатрешната усна е заптивка, а надворешната е заптивка за прашина). Еластичен прстен за прицврстување го обезбедува прстенот на место. Телото на пумпата е изработено од специјална отпорна на алуминиумска легура добиена преку процес на истиснување, додека прирабницата и капакот се направени од сфероидно леано железо, со цел да се обезбеди минимизирана деформација дури и кога се подложени на висок притисок, било да е тоа континуирано или наизменично или врвен притисок.

Запчаниците се изработени од специјален челик. Нивниот процес на производство е фино и фино завршен така што имаат висок степен на површина обезбедуваат ниски рачки на пулсирање и лостови на низок шум за време на работата на пумпата.

Мешунките се изработени од специјална легура на алуминиум со ниско триење и отпорна на hi и се произведени од леано леење. Покрај тоа, тие се опремени со лежишта со антифриксија ДУ.

Посебните зони на компензација на чаури, изолирани со специјални преформирани заптивки со прстен против истиснување, овозможуваат целосно слободно аксијално и радијално движење до грмушките, што е пропорционално на работниот притисок на пумпата. На овој начин, внатрешното капе е драматично намалено, со што се обезбедуваат многу добри перформанси на пумпата (и во однос на волуменот и воопшто) и правилно подмачкување на подвижните делови на пумпата.

Pарамери и карактер

 

 

Длабочина на конец М6 13мм.

За да ја монтирате пумпата, n.4 M8 завртки,

Со поставување на клучот за вртежен момент фиксирано на 27 ± 3Nm.

Shaft M10 nuts, with a torque wrench setting fixed at 40Nm

модел

型号

Поместување

Flow at 1500

вртежи во минута

Притисок

((Бар

Забрза

((R / min

ДИМЕНЗИИ 尺寸 (mm

排量

(Cm³ / rev

Оценето

额定

Врв

највисок

Оценето

额定

Max

највисок

Мин

最低

L1

L

GPM1FC1.4FTX

1.4

2.0

230

310

3000

1000

6000

40

82

GPM1FC2.1FTX

2.1

3.0

230

310

3000

1000

6000

41

84

GPM1FC2.8FTX

2.8

3.9

230

310

3000

800

5000

42

86

GPM1FC3.5FTX

3.5

4.6

230

310

3000

800

5000

43

88

GPM1FC4.1FTX

4.1

5.3

230

310

3000

800

4000

44

90

GPM1FC5.2FTX

5.2

6.0

230

310

3000

800

4000

45.5

93

GPM1FC6.2FTX

6.2

7.1

210

290

2500

600

3800

47

96

GPM1FC7.6FTX

7.6

8.6

210

290

2500

600

3200

49

100

GMP1FC9.3FTX

9.3

10.0

210

260

2500

600

2600

51.5

105

GMP1FC11.0FTX

11

11.4

190

260

2500

600

2600

54

110

GMP1FC13.8FTX

13.8

14.0

190

240

2000

600

2200

58

118

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

„D“ и „d“ приклучоците се обработуваат во согласност со приклучокот за навој со заптивка со прстен О во скратено куќиште SAE J1926 / 1 (ISO J1926-1).

To mount the pump, n4 M8 screws, with a torque wrench setting fixed at 27±3Nm.

модел

型号

Поместување

Flow at 1500

вртежи во минута

Притисок

((Бар

Забрза

((R / min

ДИМЕНЗИИ 尺寸 (mm

排量

(Cm³ / rev

Оценето

额定

Врв

највисок

Оценето

额定

Max

највисок

Мин

最低

D

d

GPM1FC1.4SKS

1.4

2.0

230

310

3000

1000

6000

3 / 4-16UNF

9 / 16-18UNF

GPM1FC2.1SKS

2.1

3.0

230

310

3000

1000

6000

3 / 4-16UNF

9 / 16-18UNF

GPM1FC2.8SKS

2.8

3.9

230

310

3000

800

5000

3 / 4-16UNF

9 / 16-18UNF

GPM1FC3.5SKS

3.5

4.6

230

310

3000

800

5000

3 / 4-16UNF

9 / 16-18UNF

GPM1FC4.1SKS

4.1

5.3

230

310

3000

800

4000

3 / 4-16UNF

9 / 16-18UNF

GPM1FC5.2SKS

5.2

6.0

230

310

3000

800

4000

3 / 4-16UNF

9 / 16-18UNF

GPM1FC6.2SKS

6.2

7.1

210

290

2500

600

3800

3 / 4-16UNF

9 / 16-18UNF

GPM1FC7.6SKS

7.6

8.6

210

290

2500

600

3200

7 / 8-14UNF

3 / 4-16UNF

GMP1FC9.3SKS

9.3

10.0

210

260

2500

600

2600

7 / 8-14UNF

3 / 4-16UNF

GMP1FC11.0SKS

11

11.4

190

260

2500

600

2600

7 / 8-14UNF

3 / 4-16UNF

GMP1FC13.8SKS

13.8

14.0

190

240

2000

600

2200

7 / 8-14UNF

3 / 4-16UNF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

„D“ и „d“ приклучоците се обработуваат во согласност со приклучокот за навој со заптивка со прстен О во скратено куќиште SAE J1926 / 1 (ISO J1926-1).

To mount the pump, n4 M8 screws, with a torque wrench setting fixed at 27±3Nm.

 

 

модел

型号

Поместување

Flow at 1500

вртежи во минута

Притисок

((Бар

Забрза

((R / min

ДИМЕНЗИИ 尺寸 (mm

排量

(Cm³ / rev

Оценето

额定

Врв

највисок

Оценето

额定

Max

највисок

Мин

最低

D

d

GPM1FC1.4RK1S

1.4

2.0

230

310

3000

1000

6000

3 / 4-16UNF

9 / 16-18UNF

GPM1FC2.1RK1S

2.1

3.0

230

310

3000

1000

6000

3 / 4-16UNF

9 / 16-18UNF

GPM1FC2.8RK1S

2.8

3.9

230

310

3000

800

5000

3 / 4-16UNF

9 / 16-18UNF

GPM1FC3.5RK1S

3.5

4.6

230

310

3000

800

5000

3 / 4-16UNF

9 / 16-18UNF

GPM1FC4.1RK1S

4.1

5.3

230

310

3000

800

4000

3 / 4-16UNF

9 / 16-18UNF

GPM1FC5.2RK1S

5.2

6.0

230

310

3000

800

4000

3 / 4-16UNF

9 / 16-18UNF

GPM1FC6.2RK1S

6.2

7.1

210

290

2500

600

3800

3 / 4-16UNF

9 / 16-18UNF

GPM1FC7.6RK1S

7.6

8.6

210

290

2500

600

3200

7 / 8-14UNF

3 / 4-16UNF

GMP1FC9.3RK1S

9.3

10.0

210

260

2500

600

2600

7 / 8-14UNF

3 / 4-16UNF

GMP1FC11.0RK1S

11

11.4

190

260

2500

600

2600

7 / 8-14UNF

3 / 4-16UNF

GMP1FC13.8RK1S

13.8

14.0

190

240

2000

600

2200

7 / 8-14UNF

3 / 4-16UNF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

„D“ и „d“ приклучоците се обработуваат во согласност со приклучокот за навој со заптивка со прстен О во скратено куќиште SAE J1926 / 1 (ISO J1926-1).

To mount the pump, n4 M8 screws, with a torque wrench setting fixed at 30±3Nm.

модел

型号

Поместување

Flow at 1500

вртежи во минута

Притисок

((Бар

Забрза

((R / min

ДИМЕНЗИИ 尺寸 (mm

排量

(Cm³ / rev

Оценето

额定

Врв

највисок

Оценето

额定

Max

највисок

Мин

最低

D

d

GPM1FC1.4S1K2S

1.4

2.0

230

310

3000

1000

6000

3 / 4-16UNF

9 / 16-18UNF

GPM1FC2.1S1K2S

2.1

3.0

230

310

3000

1000

6000

3 / 4-16UNF

9 / 16-18UNF

GPM1FC2.8S1K2S

2.8

3.9

230

310

3000

800

5000

3 / 4-16UNF

9 / 16-18UNF

GPM1FC3.5S1K2S

3.5

4.6

230

310

3000

800

5000

3 / 4-16UNF

9 / 16-18UNF

GPM1FC4.1S1K2S

4.1

5.3

230

310

3000

800

4000

3 / 4-16UNF

9 / 16-18UNF

GPM1FC5.2S1K2S

5.2

6.0

230

310

3000

800

4000

3 / 4-16UNF

9 / 16-18UNF

GPM1FC6.2S1K2S

6.2

7.1

210

290

2500

600

3800

3 / 4-16UNF

9 / 16-18UNF

GPM1FC7.6S1K2S

7.6

8.6

210

290

2500

600

3200

7 / 8-14UNF

3 / 4-16UNF

GMP1FC9.3S1K2S

9.3

10.0

210

260

2500

600

2600

7 / 8-14UNF

3 / 4-16UNF

GMP1FC11.0S1K2S

11

11.4

190

260

2500

600

2600

7 / 8-14UNF

3 / 4-16UNF

GMP1FC13.8S1K2S

13.8

14.0

190

240

2000

600

2200

7 / 8-14UNF

3 / 4-16UNF

 

Oур услуги

IБЕЛЕШКИ ЗА НОСТАЕ  

Пред да го стартувате системот на континуирана основа, предлагаме да донесете неколку едноставни мерки на претпазливост:

Проверете дали насоката на вртење на пумпата е во согласност со оној на погонското вратило.

Проверете за правилно порамнување на вратилото на пумпата и вратилото на моторот: потребно е врската да не вклучува аксијални или радијални оптоварувања.

Заштитете ја заптивката на погонското вратило за време на боењето на пумпата. Проверете дали површината за контакт помеѓу прстенот на заптивката и вратилото е чиста: прашината може да предизвика побрзо абење и истекување.

Отстранете ја целата нечистотија, чипс и сите странски тела од прирабниците што ги поврзуваат приклучоците за влез и испорака.

Осигурете се дека цевките за внесување и враќање на цевките се секогаш под рачката на течноста и што е можно подалеку едни од други.

Инсталирајте ја пумпата под главата, ако е можно.

Наполнете ја пумпата со течност и свртете ја рачно.

Исклучете го одводот на пумпата за време на стартувањето за да испушти воздух од колото.

На првото стартување, поставете ги вентилите за ограничување на притисокот на мин. можна вредност.

Избегнувајте помала брзина на вртење од мин. дозволено со притисок поголем од континуиран макс. притисок.

Не стартувајте го системот на ниски температури во услови на оптоварување или по долги запирања (секогаш избегнувајте или ограничувајте го товарот за подолг век на траење на пумпата).

Започнете го системот неколку минути и вклучете ги сите компоненти; испушти воздух од колото за да се провери неговото правилно полнење.

Проверете ја рачката на течноста во резервоарот откако ќе ги вчитате сите компоненти.

На крај, постепено зголемувајте го притисокот, континуирано проверувајте ја температурата на течноста и подвижните делови, проверувајте ја брзината на вртење додека не ги достигнете поставените работни вредности што треба да бидат во границите наведени во овој каталог.

 

 

Хидрауличен флуид  

Користете специфични хидраулични течности базирани на минерално масло кои имаат добри својства против абење, анти-пенење, антиоксиданс, анти-корозија и подмачкување. Течностите исто така треба да бидат во согласност со стандардите DIN51525 и VDMA 24317 и да поминат низ 11th фаза на тест FZG.

За стандардните модели, температурата на течноста не треба да биде помеѓу -10 ℃ и + 80

 

Опсезите на течност на кинематска вискозност се следниве:

Дозволена вредност

6÷500 cSt

Препорачана вредност

10 ÷100 cSt

Вредноста е дозволена при стартување

<2000 cSt

Iкваки
  

СИГНЕТЕ И ЗАШТИТЕ!Ексклузивни понуди за е-пошта и специјални попусти со ограничен временски период

Кошничка за испитување