+-86 18761016003

Серија GPM3

Ти си тука : Почетна >Производ >Хидраулични пумпи за пренос >Серија GPM3

Производи

  • /img/cbmw_type_compound_gear_pumps.jpg
  • /upfile/2019/01/22/20190122100727_337.jpg
  • /upfile/2019/01/22/20190122100735_539.jpg
  • /upfile/2019/01/22/20190122100743_526.jpg

CBMW Тип Соединение Пумпи за запчаници

  • Опис
  • Параметри и карактер
  • нашите услуги
  • Пребарување

CBMW series compound gear pump contains a monopolegear pump and a stable flow diverting valve,supply one main olcircuit and one stable oil circuit for the hydraulic system,also upto international advanced level.With characters:high pressure,high volumetric efficiency,long usage,with overloadprotection,can be widely used in every hydraulic system.

Model CBMW Dimensional Data


Pарамери и карактер

параметри

 

CBMW-F11

CBMW-F13.5

CBMW-F16

CBMW-F18

Поместување

mL / r

11

13.5

16

18

Номиналниот притисок

MPa

 

18

Максимален притисок

MPa

22.5

Регулирање на опсегот

MPa

10-20

Номинална брзина

врт / мин

2000

Опсег на брзина

врт / мин

1000-2500

Постојан проток

L / min

5

7

9

12

Oур услуги

IБЕЛЕШКИ ЗА НОСТАЕ  

Пред да го стартувате системот на континуирана основа, предлагаме да донесете неколку едноставни мерки на претпазливост:

l Проверете дали насоката на вртење на пумпата е во согласност со оној на погонското вратило.

l Проверете за правилно порамнување на вратилото на пумпата и вратилото на моторот: потребно е врската да не вклучува аксијални или радијални оптоварувања.

l Заштитете ја заптивката на погонското вратило за време на боењето на пумпата. Проверете дали површината за контакт помеѓу прстенот на заптивката и вратилото е чиста: прашината може да предизвика побрзо абење и истекување.

l Отстранете ја целата нечистотија, чипс и сите странски тела од прирабниците што ги поврзуваат приклучоците за влез и испорака.

l Осигурете се дека цевките за внесување и враќање на цевките се секогаш под рачката на течноста и што е можно подалеку едни од други.

l Поставете ја пумпата под главата, ако е можно.

l Наполнете ја пумпата со течност и свртете ја рачно.

l Исклучете го одводот на пумпата за време на стартувањето за да испушти воздух од колото.

l На првото стартување, поставете ги вентилите за ограничување на притисокот на мин. можна вредност.

l Избегнувајте помала брзина на вртење од мин. дозволено со притисок поголем од континуиран макс. притисок.

l Не стартувајте го системот на ниски температури во услови на оптоварување или по долги запирања (секогаш избегнувајте или ограничувајте го товарот за подолг век на траење на пумпата).

l Стартувајте го системот неколку минути и вклучете ги сите компоненти; испушти воздух од колото за да се провери неговото правилно полнење.

l Проверете ја рачката на течноста во резервоарот откако ќе ги вчитате сите компоненти.

l На крај, постепено зголемувајте го притисокот, континуирано проверувајте ја температурата на течноста и подвижните делови, проверувајте ја брзината на вртење додека не ги достигнете поставените работни вредности што треба да бидат во границите наведени во овој каталог.

 

 

Хидрауличен флуид  

Користете специфични хидраулични течности базирани на минерално масло кои имаат добри својства против абење, анти-пенење, антиоксиданс, анти-корозија и подмачкување. Течностите исто така треба да бидат во согласност со стандардите DIN51525 и VDMA 24317 и да поминат низ 11th фаза на тест FZG.

За стандардните модели, температурата на течноста не треба да биде помеѓу -10 ℃ и + 80

 

Опсезите на течност на кинематска вискозност се следниве:

Дозволена вредност

6÷500 cSt

Препорачана вредност

10 ÷100 cSt

Вредноста е дозволена при стартување

<2000 cSt

Iкваки
  

СИГНЕТЕ И ЗАШТИТЕ!Ексклузивни понуди за е-пошта и специјални попусти со ограничен временски период

Кошничка за испитување